Nordic Blends online store

23 juni 2017

Highlights 3 days of design 2017 #5: Hay

Hay. Hét succesverhaal uit Denemarken. Het merk dat maar blijft groeien en inmiddels ook al twee flagshipstores in Nederland heeft. Geen designliefhebber zal de winkel(s) van Hay overslaan bij een bezoek aan Kopenhagen.
Dit jaar stal Hay de show tijdens 3 days of design met een oogverblindende pop-up locatie: Lindencrones Palæ op Sankt Annæ Plads in Kopenhagen.


HIGHLIGHT #5: HAY

Lindencrones Palæ ('Lindencrones Mansion') is een historisch gebouw in Rococostijl uit 1753. Dit soort statige panden werd destijds voor rijke burgers van Kopenhagen gebouwd. Van 1898 tot 1980 huisde de Britse ambassade nog in het pand. Lindencrones Palæ is nu in het bezit van Troels Holch Povlsen, de oprichter van de succesvolle Deense online fashionstore Bestseller.
Het pand heeft 3 etages en een hoge kelder. Via Sankt Annæ Plads liepen we de binnenplaats op, waar Hay in een doorgang een modern romantisch theeterras had geïnstalleerd.


Binnenin werd je verrast door de imposante ruimtes met spierwitte muren en lichtgrijs houtwerk, luxe ornamenten, kroonluchters en grote schouwen. Dit moet een van meest gefotografeerde plaatsen zijn van 3 days of design want werkelijk iedereen was met een camera of telefoon bezig.
Zelf hou ik ook enorm van de combinatie 'oud pand - nieuwe meubels' dus ik heb mijn ogen uitgekeken. Licht en luchtigheid zijn de sleutelwoorden, de kunst van het weglaten in volle glorie. Het bewijst maar weer eens dat een statig pand met krullenplafonds niet per definitie een donkere, bedompte bedoening hoeft te zijn. Met dank aan de Denen die laten zien hoe het ook kan.

De keuken daarentegen, met de Kitchen Market, was weer ouderwets gezellig vol, met keukensnuisterijtjes en planten. Het keukeneiland en de wandrekken waren wel heel minimalistisch van vorm, dat natuurlijk weer wel.

Ook de slaapkamer was overwegend Scandinavisch neutraal gehouden, met wit en donkergrijs beddengoed. De kleur kwam van een vrolijke plaid van Hay over een kledingrek, evenals wat kleine kleurige accessoires in de kast.


Keuken

Kitchen Market  

Slaapkamer
Slaapkamer

English
This year's showstopper at 3 days of design must have been Hay's pop-up location in Lindencrones Mansion. This historic building from 1753 in Rococo style was the most elegant backdrop for Hay's minimalistic Danish furniture. From the tea terrace to the large reception hall, the kitchen and the bedroom, it all blended together so well, I loved it!


Foto's: Jop en Collette Peek (Nordic Blends)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten