Nordic Blends online store

13 juni 2017

Highlights 3 days of design 2017 #1: Dinesen Flooring

Het is alweer anderhalve week geleden dat we er waren, maar de herinnering aan 3 days of design blijft leven.
3 days of design is een ontzettend leuk jaarlijks event in Kopenhagen waarbij designmerken hun showrooms openstellen voor het publiek. Normaal zijn die alleen op afspraak toegankelijk voor professionals, maar tijdens 3 days of design is iedereen welkom. Daarom is het een aanrader voor elke liefhebber van Scandinavisch design! Neem meteen ook de tijd om flagship stores te bezoeken, er komen er steeds meer in het centrum van Kopenhagen (Fritz Hansen, Gubi, Montana, By Lassen).


HIGHLIGHT #1: DINESEN

Dinesen is altijd de eerste showroom die we bezoeken en steeds weer adembenemend. Voor ons zijn dit de mooiste vloeren die we kennen. Dinesen is een familiebedrijf dat al sinds 1898 alles van houten vloerdelen weet. Ze verwerken grenen, Douglas en eiken tot hun kenmerkende, brede vloeren (je herkent ze direct). Dinesen hout verfraait huizen, restaurants, showrooms en winkels in en buiten Denemarken. Er ligt ook een Dinesen vloer in de winkel van Fritz Hansen en de showroom van Fredericia in Kopenhagen.

De enorme Douglas spar die in de showroom lag tijdens 3 days of design is afkomstig uit het Schwarzwald in Zuid-Duitsland en 111 jaar oud. Deze bomen zijn 'self seeding' waardoor de bossen niet uitsterven na kap.


 
De eiken keuken bij Dinesen is gemaakt door Garde Hvalsøe uit Kopenhagen.

Voor 3 days of design werkte Dinesen samen met het Deense ontwerpduo Design Studies. Zij maakten de krukjes en de tafel met hout van Dinesen.

Hout van Dinesen wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld bankjes, keukens en wandbekleding. Bekijk voorbeelden van toepassingen hier. Een voorbeeld van een head board voor een bed was onlangs te zien in een artikel in het Nederlandse Scandinavian Living Magazine (nummer 4).Ben je in Kopenhagen en wil je je ook eens echt vergapen aan een Scandinavische vloer, breng dan een bezoekje aan de showroom van Dinesen.

Dinesen
Sötorvet 5
Kopenhagen
T +45 3311 2140
e-mail: info@dinesen.com


English
During 3 days of design in Copenhagen we always visit Dinesen's showroom first. Their amazing and distinctive floors are one of a kind and a result of family craftsmanship since 1898.
They use pine, Douglas and oak trees from the Black Forest to make floorboards that adorn many homes, offices, shops and restaurants in and outside Denmark.
If you visit Copenhagen and want to see the most beautiful floors of Scandinavia, go visit Dinesen's showroom on Sötorvet 5. You can also see one in the Republic of Fritz Hansen store.


Photos: Collette Peek (Nordic Blends)Geen opmerkingen:

Een reactie posten