Nordic Blends online store

14 juni 2017

Highlights 3 days of design 2017 #2: Moebe

Onze geschiedenis met Moebe startte met de introductie van de Lysestage No1 van Nicholas Oldroyd. Na enige tijd 'fuseerde' Nicholas met Moebe. Daarmee zijn de mannen van Moebe nu met zijn drieën. De Lysestage is nog steeds onderdeel van de collectie en vind je ook bij Nordic Blends.

Moebe is bekend geworden met hun ikonische transparante lijsten waarmee je het ingelijste van voor en van achter kunt bekijken. Heel geschikt ook voor gedroogde planten en bloemen en daarmee worden ze dan ook vaak afgebeeld.
Binnenkort kun je deze lijsten eindelijk ook bij Nordic Blends bestellen. Aangevuld met hun nieuwste release in samenwerking met Norm Architects en Paper Collective. De primeur hiervan vond plaats tijdens 3 days of design dus wij togen naar de showroom van Moebe in hartje Kopenhagen.

HIGHLIGHT #2: MOEBE
Het nieuwste design van Moebe is een samenwerking met Jonas Bjerre Poulsen van Norm Architects en Paper Collective. Speciaal voor de lijsten van Moebe zijn botanische foto's van Jonas op transparante sheets geprint door Paper Collective. De foto's van de tere, door de natuur 'getekende', blaadjes zijn prachtig geworden in hun de transparante omlijsting.

Nicholas vertelde dat het drukproces lastiger was dan verwacht, aangezien het diverse try-outs kostte om te zorgen dat de prints goed op de sheets bleven zitten. Maar het is gelukt en het bewijst maar weer eens dat de Denen met mindere kwaliteit geen genoegen nemen.

De prints zijn er in kleur en zwart-wit. Ze zijn binnenkort verkrijgbaar, ook bij Nordic Blends.
UPDATE: inmiddels kun je zowel de prints ('Floating Leaves') en de lijsten van Moebe vinden in de webshop.
English
Our history with Moebe started with the Lysestage No1 by Nicholas Oldroyd. Then Nicholas joined Moebe and when we heard about the new collaboration between Moebe, Norm Architects and Paper Collective we went to Moebe's showroom in Copenhagen to check it out.
The new designs are stunning! Botanic photos made by Jonas Bjerre Poulsen are printed on transparant sheets by Paper Collective and framed in the iconic Frames by Moebe. The results are absolutely beautiful and I can't wait to get them here so we can all enjoy them in The Netherlands too.

Photos: Collette Peek & Jop Peek (Nordic Blends)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten