Nordic Blends online store

7 april 2016

Designikonen en kunst in industriële loft Kopenhagen

In een oud fabrieksgebouw in Kopenhagen ligt het kleine appartement van Louise Svenden, industrieel designer en visual merchandiser bij Fritz Hansen, haar man Anders, fotograaf, en hun dochter Nanna.
Hun huis is gevuld met designikonen zonder opsmuk en werken van Deense kunstenaars.
Wat de ruimte zo heerlijk maakt, zijn de grote dakramen waardoor er altijd zacht licht naar binnen valt. Niets is zo fijn in huis als licht van boven!

In de zwarte kast in de woonkamer bewaart Anders zijn fotografiespullen. Wanneer je zoals hier dozen en spullen in één hoofdkleur houdt, wordt zo'n kast ook nog fijn om naar te kijken.
De bartafel was van Louise's oma en wordt gebruikt voor tijdschriften. De grijze stoel Fri-JH4 is van Jaime Hayon voor Fritz Hansen.Het dakraam geeft een zee van licht in de ruimte. Aan de wand hangt een foto van een vakantie in IJsland. Stoelen PK22 van Fritz Hansen. De zwarte wandlamp is de 265 van Paolo Rizzato.De hele achterwand in het zitgedeelte is behangen met kunst van Deense kunstenaars.


De keukenelementen van staal zij door Anders zelf gemaakt.
Rechts zijn twee werkplekken. Ant chairs van Arne Jacobsen, Kubus kandelaars op de witte kast van By Lassen. Lamp boven de tafel van Ateljé Lyktan.De twee zwarte bureaus van Poul Kjaerholm werden op de kop getikt op een veiling van de arcitectenschool. De stoel is van van Arne Jacobsen en de bureaulamp de Kaiser Idell van Fritz Hansen.De monochrome slaapkamer met linnen beddengoed vormt een intiem rustpunt. Hier kun je 's nachts naar de sterrenhemel kijken. Wandlamp links van Jieldé.Ook de badkamer is monochroom gehouden met witte en zwarte tegels en grijze wanden.English
This industrial appartment was decorated by Louise Svenden, industrial designer and visual merchandiser for Fritz Hansen. 
The space has a wonderful light atmosphere thanks to the ceiling windows. It's filled with classic design icons by Arne Jacobsen, Fritz Hansen and Mogens Lassen. The base of the decor is monochrome.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten