Nordic Blends online store

22 juli 2015

How to: aansluiten van de Garden Glory tuinslang

Een van de meest opvallende tuinitems in Nordic Blends' online store zijn de tuinslangen van Garden Glory. Eerder schreef ik er dit al over.

Het leuke van dit merk is dat je de onderdelen - tuinslang, spuitset en wandhouder - los van elkaar koopt. Zo kun je helemaal zelf je eigen kleuren kiezen in de stijl die jij zoekt. Fris wit, sjiek zwart of grijs, of glamorous goud. Express yourself!

Voor onze eigen tuin koos ik voor de combinatie grijs met messing: een grijze slang en houder met een messing spuitstuk.

Er zit een beknopte montage-instructie bij de spuitset. Voor degenen die wat extra hulp kunnen gebruiken (ikzelf ook!) heb ik een stap-voor-stap 'how-to' gemaakt met foto's.

  1. Snijd de slang recht af met een scherp mes. Doe dat bijvoorbeeld op een stevige houten broodplank of werkbank.
2. In het doosje met de spuitset zitten 2 onderdelen: het aansluitdeel voor je buitenkraan (boven) en de spuitmond (beneden).
Schroef het aansluitstuk voor de buitenkraan uit elkaar. Schuif de losse ring over de slang en druk het aansluitstuk goed vast op de slang. Dat ziet er zo uit:
3. Houd nu het overgebleven onderdeel (rechts opde foto hierboven) vast tegen het vastgezette onderdeel en schroef de ring eroverheen.
4. Draai nu het aanluitstuk op je buitenkraan. De aansluiting op je buitenkraan zonder de tuinslang ziet eruit zoals op de foto hieronder. Heb je een brede kraanmond (zoals wij) koop dan een verloopstukje bij een goede ijzerhandel (bij de Intratuin hebben wij het niet kunnen vinden). Op de foto hieronder is dat de brede chromen ring vlak boven het messing aansluitstuk.


5. Nu kun je de slang vastklikken op je kraan.


6. De slang zit bij aankomst redelijk strak en compact opgerold. Het kan helpen om hem wat losser (met grotere halen) op te hangen, zodat hij bij het uitrollen gemakkelijker te leiden is.

7. Door de onderste ring op de spuitmond vast te houden en de middelste ring (met het Garden Glory logo) te draaien kun je de waterstraal reguleren van harde straal tot neveldouche.
  
Ik heb gisteravond voor het eerst de tuin water gegeven met de nieuwe slang en hij deed het meer dan prima. Ik ben er erg blij mee, een hele verbetering ten opzichte van onze oude, vergane Gardena...

Alle producten van Garden Glory vind je hier.

ENGLISH
We just mounted our very own Garden Glory garden hose and we thought it would be a good idea to share a 'how-to'.
Please look at the pictures above, I hope they are clear enough to guide you through the process. Have fun and express yourself with Garden Glory! You can chose your own colour combination for the hose, nozzle and wall mount.

Photos: 1-4 Garden Glory, 5-12: Nordic Blends (Collette Peek)Geen opmerkingen:

Een reactie posten