Nordic Blends online store

22 mei 2012

Stockholm shopping: Bruka Design

Ik kan Stockholm niet bezoeken en verlaten zonder binnen te lopen bij Bruka Design. En altijd kom ik dan weer met een tas vol aankopen naar buiten.

Bruka Design is een woonwinkel met als specialiteit wit en gekleurd aardewerk met Zweedse teksten erop. De grote collectie schalen in allerlei maten met teksten als 'Sallad' (sla), 'Jordgubbar' (aardbeien) en 'Sill (haring') zijn zo leuk om mee naar huis te nemen. Ook de metalen postboxen en broodtrommels zijn super. Een must voor Zweden-fans en ideaal om te verzamelen!
Er zijn ook artikelen met tekst in het Engels en elk seizoen is er een nieuwe trendkleur. Wit is er altijd.

In Stockholm heeft Bruka 2 eigen winkels: in Östermalm en in de NK-passage. De adressen vind je op de website van Bruka.
De vriendelijke verkoopsters pakken je aankopen stevig in, en als het mee moet in het vliegtuig gaat er nog een extra laagje beschermend karton omheen.

Uiteraard heb ik bij de start van Nordic Blends geprobeerd dit merk in de collectie op te nemen, maar helaas exporteerde men niet buiten Scandinavië. Hoe jammer!
Dus: zet het op je lijstje als je naar Stockholm gaat.

Wat vind jij van deze collectie? Zou je interesse hebben als het in de webshop te koop zou zijn?

Een deel van mijn Bruka-verzameling thuis.
De matte witte bekers van Edblad op de middelste plank zijn verkrijgbaar bij Nordic Blends.Foto's: 1. www.fotolemaire.nl, 2. www.omatukholma.fi, 3 en 4. www.chezlarsson.com, 5. Nordic Blends


3 opmerkingen:

 1. Heb juist je blog ontdekt, al zoekende naar Bruka Design winkels hier op vakantie in Zweden. We zagen het merk rijdend in de auto door Stockholm. Wat een leuk merk. Daar word je echt blij van! Winkel was al dicht. Hebben nu al 2 winkels leeggekocht met kleine brievenbusjes in de 'buurt' van ons vakantiehuis. . Morgen naar grote woonwinkel met 600m2 Bruka Design in Hallstahammar voor servies en nog meer kleuren brievenbusjes voor het hele gezin;-)
  Zie er naar uit dat het ooit in jouw webshop komt!
  Groet, Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In Bergen, Noorwegen zagen we de leuke brievenbussen van Bruka. Niet eenvoudig mee te nemen in de koffer met een vliegreis. Dus wij dachten: dat bestellen we wel via Internet. Maar nee dus. Ze zijn niet bereidt de boel over de grenzen te versturen, jammer jammer! Bruka zelf niet en ook Froken Faken, waar ze de boel ook verkopen, niet. Dus ja, ik zou heel veel belangstelling hebben voor een webwinkel met dit Bruka design spullen. Graag! Heb je een oplossing? we horen hem heeeeeel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo,

  Heeft iemand weet of ze ondertussen wel online versturen? ook ik wil zo'n postbus :)

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen