Nordic Blends online store

14 mei 2012

Cable Cup: perfect plafondkapje voor je hanglamp

Al een tijdje in de webshop verkrijgbaar zijn de Cable Cups: design plafondkapjes voor hanglampen.
Ze worden regelmatig besteld en daarom geven we er vandaag wat extra aandacht aan.

Iedereen kent het: je koopt of hebt een mooie hanglamp, maar er zit geen plafondkapje bij. Dan was je tot voor kort aangewezen op (te) kleine, (te) lelijke hard plastic exemplaren uit de verlichtingszaak of bouwmarkt, wat niet echt tot een fraai resultaat leidde.
Met de Cable Cup kun je weer volop genieten van je lamp, want dit plafondkapje is mooi, ruim, flexibel en praktisch.

Cable Cup is ontworpen door de Zweedse industrieel ontwerpers Jonas Forsman en Lars Wettre. In 2010 is de Cable Cup beloond met de bekende Red Dot Design Award.


De Cable Cup is:

- mooi: je krijgt een strak rond design van matte kunststof.

- ruim: met een doorsnede van 16 cm past ook overtollig snoer er nog bij. Dat wil je nl. niet altijd afknippen, voor het geval je de lamp nog een keer ergens anders wil ophangen.

- flexibel: geen gefrunnik bij het plaasten van het kapje. Je draait de Cable Cup binnenste buiten, sluit de lamp aan en keert de Cable Cup weer buitenste binnen.

- praktisch: wil je je lamp niet recht onder de aansluiting in het plafond hangen? Geen probleem, in de Cable Cup zit een uitsparing waar je het snoer doorheen kunt wegleiden naar de aansluiting. Zo blijft het kapje strak tegen het plafond zitten. Ook op schuine wanden is de Cable Cup perfect.
De montage gaat als volgt:


Er is ook een filmpje waarop je de montage kunt zien. Het is gepiept in no-time!
Op het filmpje zie je dat in Zweden een soort stekkers worden gebruikt in plaats van kroonsteentjes. Je kunt de Cable Cup echter ook prima met een kroonsteentje gebruiken.

Voor meer info: website Cable Cup.

De Cable Cup is er in wit of zwart en bestellen kun je hier. Prijs: EUR 12,95.

Tip: Nordic Blends heeft ook combi-aanbiedingen van een hanglampje met een Cable Cup, zoals het supercoole betonnen peerlampje van Tove Adman. Kies zelf welke kleur Cable Cup je erbij wil!Geen opmerkingen:

Een reactie posten