Nordic Blends online store

23 mei 2011

Say it in Swedish!

 
 


We hadden ze al geruime tijd geleden gespot op de beurs in Stockholm en eindelijk liggen ze nu in onze webwinkel: de te gekke vaatdoekjes en accessoires van de Zweedse ontwerpster Erika Tubbin.
Dingen die nou eenmaal niet je liefhebberij zijn, zoals de keuken schoonmaken en afwassen, moet je gewoon zelf leuker maken, toch?
Ook leuk om in te lijsten in je keuken, dus bestel er vooral een paar extra. Wel even uit je hoofd leren wat die exotische Zweedse teksten betekenen, want je krijgt er gegarandeerd reacties op!
'Kärlek är en ren diskbank'
Echte liefde is een schoon aanrecht (als iemand je aanrecht schoonveegt moet 'ie wel van je houden!)
Tip voor je geliefde huisgenoot?

'Visst bär det emot att köpa disktrasor när allt man vill ha är champagne'
Wat staat het toch tegen om vaatdoekjes te kopen als je alleen maar champagne wil
(nou ja, die van Erika Tubbin uitgezonderd dan)

'Swedish Horsepower'
'Du är en pärla' - Jij bent een parel
Er is ook een bijpassende theedoek bij dit vaatdoekje!

'Chess' - het schaakspel op zijn Zweeds
  

Erika is begonnen met een sieradencollectie van staaldraad, dat ze in een wirwarpatroon verwerkt. 'Trassel' noemen ze dat in Zweden, wat ook weer 'problemen' betekent. Erika vertelde mij dat ze wel van dit soort dubbele betekenissen houdt. Getuige ook haar Zweedse slogan 'Mera trassel till folket': 'Meer wirwar / problemen voor de mensen!'
Na de sieraden kwamen de vaatdoekjes en andere woon- en keukenspulletjes, zoals de onderstaande tray voor sleutels, sieraden en alles wat je even snel kwijt wil. Voorzien van teksten en/of het kenmerkende 'trassel'-patroon.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten