Nordic Blends online store

28 april 2011

Cool! Ode aan de thermomok


Het is even wennen, maar dan is het zó fijn dat je er steeds naar teruggrijpt: de thermomok. In het begin denk je met een mok koude koffie te staan, maar niets is minder waar!
De dubbelwandige mok zorgt ervoor dat je de warmte (soms zelfs hitte) van je thee en koffie niet meer voelt én houdt de warmte langer vast. Geen gloeiend hete thee meer in een mok die je eigenlijk niet behoorlijk kan vastpakken zonder dat je vingers langzaam gaar worden.

Thermomokken van Menu, artwork: Verner Panton, design mok: Pernille Vea

Hierboven zie je thermomokken van Menu met het geweldige motief van de Deense ontwerper Verner Panton. Van hem ken je ongetwijfeld ook zijn beroemde S-Chair.
Het motief op de mokken is het prijswinnende textielontwerp 'Geometry' uit 1960. Vandaag de dag nog steeds mooi!

Het patroon staat op de eveneens prijswinnende thermomok van Pernille Vea, die zij al eerder ontwierp voor de collectie 'Black Contour', ook voor Menu. Hij heeft een prettige ronde vorm, ligt heerlijk in de hand en is gemaakt van een prachtige kwaliteit helderwit porselein.

Wij hebben de mokken in onze eigen testomgeving getest (hè, vervelend...) en ze zijn niet alleen goedgekeurd door de schoonheidscommissie maar hebben ook de gebruikstests glanzend doorstaan. Ze kunnen ook in de vaatwasser.

De Verner Panton mokken zijn er in normale maat (210 ml) en espressomaat (80 ml).

Thermomokken 'Nordic Wool', design: Pernille Vea voor Menu

Dit seizoen heeft Menu weer een nieuw design voor hun thermo's: 'Nordic Wool'.
Deze mokken (maat 210 ml) zijn ook weer van Pernille Vea en de vorm is hetzelfde als de mokken met het Verner Panton motief. Kijk, daar houden we van: lekker combineren, maar wel met beleid. Mooi in je servieskast of op een open plank in de keuken.
De ontwerpen zijn geïnspireerd op traditionele breipatronen. Warm houden - wol: je snapt hem. Er zijn 4 verschillende: Bohus, Sejerø, Faroe Islands en Svalbard.
Deze serie is een Limited Editon, dus wacht niet te lang!

CADEAUTJE
Wist je trouwens dat alle producten van Menu in een cadeaudoos zitten, dus hartstikke mooi als je een cadeau zoekt. In de Nordic Blends webshop zijn de meeste verzoeken om een bestellig als cadeau in te pakken voor Menu-artikelen. Ideetje?

Thermomok 'Fairy Flower' van ferm LIVING

En natuurlijk ook nog even aandacht voor de thermo's van ferm LIVING. Van hun hoef je je niet eens te beperken tot thee of koffie want door het lage open ontwerp zijn deze mokjes ook heel geschikt voor nootjes, paperclips, olijven, en ander klein spul. En ook weer verpakt in een oogstrelend doosje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten