Nordic Blends online store

8 juni 2011

Keramieken vazen van Ferm Living
Ferm Living uit Denemarken heeft deze lente weer veel aantrekkelijke nieuwe producten uitgebracht. Een van de toppers zijn de nieuwe keramieken vazen.
De vazen zijn opgebouwd uit geometrische vormen die op elkaar geplakt en in elkaar geschoven zijn. Doordat ze mat zijn én wit (niet spierwit) hebben ze een sobere, tijdloze uitstraling. Elke vaas is handgemaakt en dat maakt ze op een positieve manier less-than-perfect. Deze vazen heb je voor jaren en zijn de, overigens te overziene, investering helemaal waard.

Deze week zag ik de vazen weer in de beursstand van ferm LIVING-agenten Kolk en Kolk en daar viel direct op hoe groot en indrukwekkend ze eigenlijk zijn. De grootste vaas is 36 cm hoog, de kleinste 23 cm. Op de persfoto van ferm LIVING komt dat eigenlijk niet zo sterk naar voren. Aangenaam verrassend dus!

Zet de vazen met een stel bij elkaar, doe er een of twee sobere bloeiende takken in en voilà: je creëert een ogenschijnlijk simpel maar o zo geraffineerd effect. Ook leeg zijn ze mooi om naar te kijken.
Ik laat me voor takken altijd graag inspireren door de woonbladen, vooral VT Wonen die vaak de meest bijzondere exemplaren in hun producties laten zien.

De takken daadwerkelijk vinden is een andere uitdaging, maar het is wel erg leuk om erop te gaan letten of af en toe eens langs te gaan bij de creatiefste bloemenwinkel bij jou in de buurt. In de zomer is de Allium (uienbol) goed verkrijgbaar.
Tips: Bloemenatelier Krijn Verboom in Rotterdam, Oktober in Huis in Eindhoven, Oogenlust in Veldhoven
En lukt het echt niet om de juiste tak te vinden: een niet-van-echt-te-onderscheiden kunsttak mag ook! Tips: Liesbeth Couvreur in Rotterdam (gevestigd in woonwinkel Kitsch en Kunst) en Tuincentrum Coppelmans (ik bezoek altijd de vestiging in Nuenen). 

Keramieken vazen van ferm LIVING: model 1 (klein) en model 6 (groot) met Allium 
De keramieken vazen van ferm LIVING zijn sinds mei bij Nordic Blends binnen en we leveren alle modellen uit voorraad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten