Nordic Blends online store

31 januari 2018

De SS18 collecties op imm Cologne

SS18: het 'codewoord' voor de nieuwe voorjaarscollecties van 2018. Net als in de mode wordt deze handige afkorting ook in de interieurwereld gebruikt.
Afgelopen seizoen waren veel van onze leveranciers te vinden op Maison & Objet in Parijs, deze keer kozen ze voor de imm in Keulen. Nog een tikkie dichterbij, dat maakte het allemaal weer net wat makkelijker.

Ik was nog niet eerder op de imm geweest en ook deze beurs is immens groot (net als Parijs). Zo groot dat je echt van tevoren een lijst moet maken van stands waar je langs wil, anders verlies je teveel tijd. Dankzij een slimme indeling door de organisatie komt het er meestal op neer dat je maar een paar hallen hoeft te bezoeken en de rest met een gerust hart kunt overslaan (Chinese fabrikanten bijvoorbeeld).

Wat viel op voor het voorjaar van 2018 bij de Scandinavische stands?

1. KLEUR
Het superlichte Scandinavische interieur met veel wit en blond hout maakt plaats voor warmte en kleur. Aangevoerd door Ferm Living, &Tradition en Muuto zien we steeds meer kleur verschijnen in het Scandinavische interieur. Allereerst op de muren en in accessoires, want die kun je snel weer aanpassen.
Kleur is niet nieuw, de afgelopen jaren was er al een opmars van nudes, terra's, diepblauw en diepgroen, maar de trend zet door en is geen eendagsvlieg.
Grijs en zwart blijven aanwezig in dit palet, maar wit was bij deze merken maar sporadisch aanwezig.

&tradition

Ferm Living

Ferm Living

Muuto


Opvallende uitzondering was de prachtige stand van het Zweedse String Furniture, bekend van de Pocket wandplankjes en wandopbergsystemen. Deze stand had wel een hele mooie lichte uitstraling met veel wit, maar ook hier was een warme linnentint op de muur en een roestbruine fluwelen bank toegevoegd voor warmte. Deze stand was ontworpen door niemand minder dan Lotta Agaton, een van de meest toonaangevende Zweedse stylisten.

String Furniture

String Furniture


2. SCANDI-CHIC
Met het veranderende, rijke kleurenpalet oogt een interieur ook vaak meteen een stuk chiquer. Wit staat voor fris en puur, diepe tinten voor luxe en individualiteit. Ook materialen als messing, marmer en leer dragen bij aan de Scandi-Chic stijl. Ferm Living heeft jaren geleden al messing geïntroduceerd als 'instant chic' element en blijft dat ook doen. Nieuw is het gebruik van glanzend rvs, dat wat koeler en stoerder is dan messing maar wel dat tintje luxe toevoegt.

&tradition
String Furniture

Menu
Ferm Living

Leer vind je bijvoorbeeld terug bij de Saxe chair van By Lassen. Deze opvouwbare stoel werd in 1955 ontworpen door Mogens Lassen en ziet eruit alsof hij gisteren van de tekentafel kwam. Dit seizoen is er een limited edition Saxe Chair met zeehondenvel. Uiteraard is dat op geheel verantwoorde manier verkregen: het is een restproduct van zeehonden die in Groenland essentieel zijn in het levensonderhoud van de lokale bevolking.

Saxe Chair Sealskin (limited edition)

3. HYGGE
We gooien hem er maar weer eens in: de term 'hygge'. Gezelligheid op zijn Deens. Comfortabele banken met uitnodigende kussens, stoelen bekleed met zacht schapenvel, kandelaars, een prachtige theepot, plantenpotten die als vanzelf integreren in je interieur.
Minimalistisch mag, maar het hoeft niet. Want zeg nou zelf: minimalisme is prachtig op een foto, maar wie lukt het om het thuis zo leeg te houden? En is het dan wel gezellig? Mij lukt het in elk geval niet om zonder snuisterijen, herinneringen en accessoires te leven.

By Lassen Mingle bank in sheepskin
By Lassen Kubus familie

Nieuw bij Ferm Living: Plant Box Round 
Ferm Living

Nieuw bij Ferm Living: Wall Box in twee maten

English
This month we visited the imm Cologne fair for the first time. Many of our suppliers presented their Spring 2018 collections there.
The trends we noticed:

- COLOUR
The pure and light interiors that are associated with Scandinavia for a long time have been slowly replaced by interiors in rich colours. The Scandinavian palette remains very natural though with warm nudes, terracotta's, dark blues and greens. Black and all kinds of grey are the 'colourless' elements in this colour scheme.

- SCANDI-CHIC
Rich, natural materials like brass, leather/skins and marble have become an essential part in the Scandinavian home. They complement the warm palette beautifully.

- HYGGE
Welcoming sofas, chairs covered in soft sheepskin, candle holders, plant holders that become part of the interior, great shelving and storiage units: it's all there to make your home feel personal and warm. Minimalism is a great concept and it looks beautiful in catalogues, but for many of us it's impossible to maintain empty spaces and make them look inviting at the same time. Foto's: Collette Peek (Nordic Blends)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten