Nordic Blends online store

3 november 2017

Keukentrend: glazen voorraadpotten

Onze pasta, meel en cereals mogen weer gezien worden! We zijn allemaal lekker aan het koken geslagen en ook daarbij stallen we onze mooie spullen graag uit: de gestylede keukenplank is helemaal van deze tijd.
Toen ik de nieuwe voorraadpotten van Holmegaard en Rosendahl zag, raakte ik dan ook geïnspireerd door het prachtige glaswerk en de bijzondere vormgeving. Deze potten kunnen je keuken een enorme boost geven.
Wij hebben twee lijnen van deze populaire Deense merken opgenomen in de webshop: Scala van Holmegaard en Nanna Ditzel by Rosendahl.

Scala van Holmegaard


Scala doet denken aan de oude weckpotten maar dan in een nieuwe, strakke vorm. Ze zijn luchtdicht afsluitbaar met een siliconen ring en de metalen klem bovenop. Het is een uitgebreide serie met 4 maten potten:
- 200 ml
- 750 ml
- 1 liter
- 2 liter
Verder is er een Scala fles en bijpassende glazen.
Extra handig is dat de ringen op de potten en de fles tevens maatstrepen zijn.

De foto's laten al wat mogelijkheden zien en persoonlijk vind ik het gebruik voor het ontbijt erg leuk. Doe je ontbijtgranen in de pot van 1 liter en je amandelen/chiazaad/etc. in het kleine potje van 200 ml. Dan ben je al een stuk op weg naar een fijne 'hotel style' ontbijttafel.


 Scala is ontworpen door Maria Berntsen. Holmegaard-kenners kennen haar ook van de supermooie serie Design With Light (glazen lantaarns en potten met leren hengsel).

Holmegaard bestaat al sinds 1825 en is een 'household name' in Denemarken. Ze zijn populair vanwege hun kwalitatief hoogstaande glaswerk. Wij zijn erg blij met Holmegaard in onze collectie, want van een mooi design heb je jarenlang plezier. 

Pluspunten Scala: 
- 100% luchtdicht afsluitbaar
- heel decoratief, de inhoud blijft duidelijk zichtbaar
- veel maten
- het glas kan in de vaatwasser

Goed om te weten:
- het deksel kost iets meer tijd om te openen en te sluiten


Nanna Ditzel by Rosendahl


Nanna Ditzel is een van de weinige vrouwelijk designers uit de Deense geschiedenis. Ze overleed in 2005 maar haar bekendste designs worden nog steeds gebruikt en gemaakt. Eén daarvan uit de jaren '50 komt nu terug bij het Deense Rosendahl voor een uitgebreide serie keukenaccessoires, waaronder: glazen voorraadpotten!

De voorraadpotten van Nanna Ditzel hebben een modern en praktisch siliconen deksel. Ze zijn er in 2 maten:
- 0,9 liter
- 2 liter

 


Ook met deze potten kun je veel kanten op! Holmegaard maakte zelf al een filmpje hoe je de pot ook kunt gebruiken als cadeau met koekjes erin, afgemaakt met lint en een mooie hanger. Zonder deksel kun je de pot als vaas gebruiken.


Ook Rosendahl is een klassiek merk uit Denemarken, met een enorme collectie designs voor op tafel en in de keuken, waar ik voor Nordic Blends maar al te graag een eerste selectie uit maakte. 

Pluspunten Nanna Ditzel by Rosendahl:
- luchtdicht afsluitbaar
- retro design
- bij ruimtegebrek ook stapelbaar
- het glas kan in de vaatwasser

Goed om te weten:
- er zijn maar 2 maten in deze serie

Nanna Ditzel by Rosendahl bestaat verder nog uit theedoeken, siliconen placemats en onderzetters en extra praktische pannenlappen. Ook deze vind je allemaal in de shop.


English
We are delighted to introduce two series of beautiful glass storage jars in our webshop: Scala by Holmegaard and Nanna Ditzel by Rosendahl
Both brands are household names in Denmark and are known for their high quality glassware.
In many new kitchens these days a shelf is a must to display and style your best loved kitchen items. These storage jars would look marvellous there. 
Scala by Holmegaard is a new and modern version of the famous airtight 'Weck' jars and make any food look good. A must on your hotel style breakfast table.
Nanna Ditzel by Rosendahl features a design from the fifties made by the most famous female Danish designer from history. It has a retro feel and uses modern materials like silicone to fit in today's kitchens.


Foto's: Rosendahl Design Group

Geen opmerkingen:

Een reactie posten