Nordic Blends online store

18 januari 2017

By Lassen nieuws voorjaar 2017

Het nieuwe seizoen komt er weer aan en de meeste merken hebben hun voorjaarscollecties klaar. Er komt weer veel moois om op je verlanglijstje te zetten!

By Lassen is het eerste merk dat ik je wil laten zien. Het merk met die mooie historie: de archieven van de twee architectenbroers Mogens en Flemming Lassen worden opnieuw tot leven gebracht door hun familie. Mogens en Flemming ontwierpen van de jaren '30 tot '80 van de vorige eeuw en hun designs waren toen al zo vooruitstrevend en tijdloos, dat ze nog altijd actueel zijn.

Hun archieven blijken een schat aan ontwerpen te bevatten van kandelaars tot behang, stoelen en huizen. De ontwerpen worden zoveel mogelijk conform de originele tekeningen in productie gebracht. Het team van By Lassen voegt daar af en toe een moderne aanpassing of een nieuwe kleur aan toe.

Voor het voorjaar van 2017 brengt By Lassen o.a. een gloednieuwe eettafel en nieuwe edities van eerder uitgebrachte ontwerpen.

Frame opbergsysteem in de nieuwe kleur 'dark blue'
Het prijswinnende opbergsysteem Frame is een ontzettend veelzijdig opbergsysteem waarin je kleine opbergdoosjes vindt naast wandkastjes en staande (nacht)kastjes met dezelfde look.
Het meest bijzondere is wel dat je met de wandkastjes je eigen compositie kunt maken
Eettafel Conekt
Architect Mogens Lassen was altijd erg geïnteresseerd in keukens en heeft verschillende eettafels ontworpen, waaronder deze in 1975. Deze heeft de kenmerkende strakke lijnen die veel ontwerpen van By Lassen hebben. 
Finishes: smoked oak of black stained ash, met messing of rvs verbindingsstuk, maat 190 x 80 cm. 


Kubus 8 kandelaar in nikkel
Na de Kubus 4, de Line kandelaar en de Match Box Cover is nu de Kubus 8 kandelaar aan de beurt om een nikkelbadje te krijgen. Een prachtige finish voor een koel en chic accent in je huis.Loungestoel The Tired Man in velours en leer
The Tired Man was vanaf de launch in 2015 een grote hit. Het origineel, bekleed met schapenbont (een ontwerp uit 1935!), werd in 2014 nog geveild voor EUR 235.000 en de remake kreeg daardoor een enorme boost. Zelfs Kate Moss heeft voor Calvin Klein haar mooie zelf neergevlijd in deze stoel en wel in de uitnodigende 'sheepskin' variant.

Loungestoel My Own Chair in zwart leer en two-tone stoffering
Het origineel van Flemming Lassen's My Own Chair is ook bewaard gebleven en bracht in dezelfde veiling als The Tired Man het bedrag van EUR 148.000 op. De stoel past met zijn ietwat excentrieke vormgeving mooi in de huidige Scandinavische trend van stoelen met prominente vormen.Palette prints
Een toevallige ontdekking van een aantal kleurentesten van Mogens Lassen in de Danish National Art Library leidde tot de serie 'Palette' prints. Vermoedelijk zijn ze gemaakt in de jaren '30 voor een huis dat hij ontwierp ten noorden van Kopenhagen.

Illustrate wissellijst in 50 x 70 cm
Voor de liefhebbers van de prachtige 'zwevende' wissellijsten van By Lassen is er nu een nieuwe maat: 50x70 cm. Passend bij de nieuwe Palette prints. In zwart, wit en grijs.Mesch plaid in grijs
De zuiver wollen plaid met het Mesch-patroon was er al in donkerblauw en mosterdgeel. Voor de liefhebbers van monochroom is hij er nu ook in grijs.Binnenkort vind je het nieuws van By Lassen in de Nordic Blends online store. Onze huidige collectie vind je hier
Tip: enkele designs gaan op 1 februari iets in prijs omhoog, waaronder de Kubus kandelaars en bowls (Kubus 4 bijvoorbeeld van EUR 129 naar EUR 135). Wil je je By Lassen nog voor de oude prijs, dan ben je bij deze op de hoogte ;).


English
Most brands have their Spring/Summer collections ready for the fairs in January and February. There is a lot of exciting news that can go straight to your wish list! 
We will start with showing you By Lassen's new editions: brand new are the Conekt dining table and the Palette print series. These designs have been issued in new colours or finishes: Frame storage system in dark blue, Kubus 8 candle holder in nickel, lounge chairs The Tired Man and My Own Chairt in velours and leather, Illustrate frame in a bigger size (50x70) and Mesch throw in grey.
The photos above show all the news.

If you want to see the wide By Lassen selection we offer online, have a look! Some prices will increase slightly on February 1st, you are hereby informed ;).


Photos: By Lassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten