Nordic Blends online store

23 september 2016

Studentenwoningen in zeecontainers Kopenhagen


Er komen steeds meer studenten naar Kopenhagen en hun huisvesting wordt langzaamaan een uitdaging. De beroemde Bjarke Ingels Group creëerde een uniek studentencomplex met 6 zeecontainers in de haven van Kopenhagen.
De containers zijn in 2 lagen van 3 op elkaar geplaatst en vervolgens slim gedraaid ten opzichte van elkaar. Zo valt er voldoende daglicht in elke container en is er een binnenplaats gemaakt die als wintertuin gebruikt kan worden. De woningen zijn licht van binnen en de wanden zijn afgewerkt met underlayment. De containerwoningen lijken daarmee in niets op een standaard studentenkamer!
De ruimte in de haven van Kopenhagen is nog onderbenut waardoor het een goede plek is voor studentenwoningen. Het concept van BIG is ook op andere plaatsen te realiseren.

Meer foto's (ook van het interieur) vind je op de website van Bjarke Ingels Group.

English
Bjarke Ingels Group created this stunning student housing in the Copenhagen harbour. By placing 6 sea containers in 2 layers and turning them into a triangular circle BIG has created a very smart and attractive home for 15 students. The smart idea can be replicated in other harbours.
Read and see more on Bjarke Ingels' website.

Bron: Dezeen en Bjarke Ingels Group
Foto's:  Laurent de Carniere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten