Nordic Blends online store

26 januari 2016

By Lassen nieuwe collectie 2016: deel 1

Het universum van By Lassen breidt zich steeds verder uit. Metaal, zoals bij de ikonische Kubus kandelaars, is al lang niet meer het enige materiaal waarmee gewerkt wordt. Na papier voor art prints en behang, en textiel voor kussens en plaids komt er dit seizoen weer een heel nieuwe dimensie bij voor By Lassen: keramiek!

RIMM
'Rimm' heet de nieuwe serie bloempotten en vazen van By Lassen.
Rimm is meer dan welkom in de nog steeds levendige groentrend met lekker veel ruimte voor planten en bloemen in huis. Wie had gedacht dat je je planten nog eens in een By Lassen bloempot zou kunnen zetten!
Alle Rimm potten en vazen hebben een tijdloze, geometrische vorm met een opvallende rand op verschillende hoogtes in het design. Ze zijn voorzien van een subtiele en exclusieve glazuurlaag.

De Rimm bloempot komt in 4 maten, geschikt voor een pot kruiden in de keuken tot een vijgenboompje op het balkon. Kleuren: White en Camel met een matte glazuurafwerking.
De Rimm vaas is er in 2 maten: een voor korte en een voor langere bloemen. Kleuren: White en Dusty Yellow met een glanzende glazuurafwerking.
Verkrijgbaar vanaf eind februari 2016.

Rimm bloempot in camel

Rimm collectie

Rimm vaas wit


ONDERZETTERS 'EXES' EN 'MAZE'
De motieven Exes en Maze zagen we afgelopen seizoen al op de nieuwe lucifersdoosjes van By Lassen. De vondst van een origineel ontwerp voor een wandtegel van Mogens Lassen uit de jaren '50 inspireerde Nadia Lassen tot het maken van deze keramieken onderzetters.
Prachtig op de eettafel, maar ook supermooi om een kader te creëren voor enkele losse woonaccessoires.
 

 De archieven van de broers Mogens en Fleming Lassen zijn nog lang niet uitgeput en we zijn altijd weer blij als Nadia Lassen weer een origineel ontwerp in productie neemt of een patroon uit de archieven verwerkt in een nieuw ontwerp.

Binnenkort laat ik je de andere nieuwigheden van By Lassen zien, er komen nog 2 delen!

Shop de By Lassen collectie hier (nieuwe designs online in februari 2016)

By Lassen catalogus


ENGLISH
This season the By Lassen universe expands even further, this time into ceramics!
Now you can put your plants and flowers in a By Lassen pot or vase. They are called Rimm and are made of beautifully crafted ceramic with a shiny or matt glaze. The pots come in 4 sizes (from Small until Mega), the vases in a short and high version.
The original design for a wall tile from the 50's by Mogens Lassen was the idea behind Exes eand Maze: two multi-purpose ceramic trivets in 2 sizes and various colourways.

Shop the By Lassen collection here (new designs online in February 2016)
By Lassen catalogue

Photos: By LassenGeen opmerkingen:

Een reactie posten