Nordic Blends online store

8 september 2015

Hagedornhagen art prints herfst 2015

De art prints met de waanzinnige foto's van vlinders en insecten van Hagedornhagen hebben nog altijd niet aan populariteit verloren.
Maar het Deense duo heeft sindsdien al aardig wat andere prints gemaakt, waaronder de mooie zwart-witte serie met halfedelsteen pyriet, de serie Folium met groene bladeren en afgelopen seizoen de serie Black & White, grote zwart-witte versies van eerder uitgebrachte kevers en een nieuwe vlinder.
Wat ze op de beurs northmodern in Kopenhagen presenteerden in augustus was weer iets compleet nieuws. Wij stonden even met onze ogen te knipperen! Duidelijk is dat deze mannen fotografie op een heel eigen wijze invullen en dat met grote klasse doen.

Volatile
Hagedornhagen heeft met de serie Volatile de breekbaarheid van bloemen weergegeven. Het is eigenlijk verbazingwekkend hoe kort bloemen mooi zijn. Om ze langer mooi te houden, hebben ze een paar zorgvuldig geselecteerde bloemen gedompeld in vloeibare stikstof. De bloemen werden gekristalliseerd maar werden er uiteindelijk alleen maar kwetsbaarder op.
Ze hebben de bloemen uiterst voorzichtig behandeld en in extra fel licht gefotografeerd om het ijzige en frêle te benadrukken.

Volatile 1,2 en 3:
- 50 x 70 cm
- geprint op Luxo Satin 200 grams papier en voorzien van een prachtige zilveren logo
- Limited EditionMMXV en Homo Sapiens
Qua sfeer welhaast de tegenpolen van Volatile: een groter contrast kun je je haast niet voorstellen.
Toch hebben ook MMXV en Homo Sapiens de vergankelijkheid als uitgangspunt.
In deze barokke stillevens heeft Hagedornhagen hun grenzeloze liefde voor kunst en fotografie verenigd. Dit soort stillevens barsten van de symboliek: de schedel nodigt uit om te genieten van de dag, de verwelkte bloemen geven aan dat schoonheid eindig is, zeepbellen staan voor vergankelijkheid. Het lijkt allemaal wat zwaar, maar het komt er op neer dat je gewoon moet genieten van de dag en van wat je hebt. En dat is van alle tijden.

MMXV en Homo Sapiens: 
- 50 x 70 cm
- geprint op Luxo Satin 200 grams papier
- Limited Edition

'the moment 2015'
Op northmodern was een grote versie van MMXV onderdeel van de installatie "the moment 2015'. Voor deze installatie nodigde Hagedornhagen 4 kunstenaars uit op het gebied van kunst, interieur en mode. 
Iedereen wil tegenwoordig op de hoogte blijven van het nieuwste van het nieuwste maar tegelijkertijd ook in het hier en nu leven. 'the moment 2015' nodigde uit om hierbij stil te staan. De 5 deelnemers vertegenwoordigden 5 creatieve richtingn die op dit moment trending zijn in Denemarken: kunst van Kasper Eistrup, een klassieke stoel van Morten Voss, een video-installatie van fashion brand Han Kjøbenhavn, een buitenmuurinstallatie van design agency Kontrapunkt en het stilleven van Hagedornhagen.
Een mooi initiatief op northmodern. Hier is alles gericht is op het komende seizoen, op verkoop van nieuwe producten en zie je de synergie tussen het commerciële en het unieke.

 De art prints van Hagedornhagen kun je hier bestellen.


English
Hagedornhagen's new art prints for fall 2015 couldn't be more opposite. White and bright versus dark and heavy. But still there is one common base: the transience of life. 
Volatile is light and bright, with iced flowers in bright light. This is Hagedornhagen's way of showing the fragility of a flower.
In MMXV V1 and Homo Sapiens, Hagedornhagen express their love for art and photography. These still lifes are full of symbolism. The skull urges to enjoy the present day, wilted flowers and soap bubbles symbolize that beauty fades.
In the installation 'the moment 2015' at the northmodern fair in Copenhagen Hagedornhagen teamed up with 4 artists in leading design directions of today's Danish society: art, (furniture)design and fashion. "With this giant art installation, we will focus on the present, provide space for contemplation and let time stand still for a moment in a context where it is otherwise all about being on the road ahead." 

Hagedornhagen's art prints are for sale here.


Video en photos 1-5: Hagedornhagen, 6-8: Nordic Blends

Geen opmerkingen:

Een reactie posten