Nordic Blends online store

25 februari 2014

De kunst van het weglaten - or: less is more

Dit is een van de geheime trucs van mensen in Scandinavië als ze hun huis inrichten. De serene, heldere sfeer komt door het WEGLATEN.

Dit mini 2-kamerappartement (41 m2) in de wijk Södermalm in Stockholm is een goed voorbeeld. Het is nu te koop via Fantastic Frank.
Net zoals in jouw en mijn huis hebben ze zo'n lelijke radiator en standaard raamkozijnen. Dat hebben we bijna allemaal. En toch ziet dit huis er beter uit. Omdat het niet zo vol staat.
This is one of the secret tricks Scandinavian people use to make their homes look so good. They leave stuff OUT.
As you can see in this tiny appartment in Södermalm they have the same not-so-pretty central heating and windows most of us have. But this appartment looks good! Because it's not cramped with furniture.

Foto's: Fantastic Frank

3 opmerkingen:

 1. Dingen weglaten is echt moeilijk. Vaak wil je toch de ditjes en datjes met herinneringen neerzetten, ook al zijn dit af en toe de meest afschuwelijke accessoires. Hoe kan je hier, volgens jou, het beste mee omgaan? Alles in een la of toch uitstallen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ilse. Helemaal waar. Iedereen heeft tastbare herinneringen of kleine schatten waar je graag elke dag naar wil kijken. Niet in een la stoppen dus! Als je het dan toch rustig wil houden, denk dan aan bv. aan het groeperen van ditjes en datjes. Bv. los op een staande kast, op één plank, in een mooi kastje of letterbak aan de muur. Groepeer de spulletjes op kleur, stijl of bv. waar ze vandaan komen (souvenirs van vakanties). Dat oogt prettiger dan alles door de ruimte verspreiden. Maar het blijft iets heel persoonlijks. Natuurlijk zijn er ook mensen die het heerlijk vinden om omringd te zijn door ditjes en datjes. Hoe meer hoe beter! In een Scandinavische sfeer zie je dat echter wat minder en dat wil ik hier graag laten zien.

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen