Nordic Blends online store

25 oktober 2018

Sticks 'n' Sushi King's Road door Norm Archtects

Sticks 'n' Sushi ken je wellicht uit Denemarken. Het is een keten van sushirestaurants. In Kopenhagen heb je o.a. het restaurant met dakterras in het Tivoli Hotel, waar het altijd topdruk is. Dat komt door de heerlijke sushi, de gave sfeer en de relaxte bediening. Ik ben er een paar keer geweest en het is typisch Kopenhaags: gezellig druk, met Scandinavisch goed geklede gasten (vaak met kinderen) en joviaal personeel. Het is er vol en rumoerig met al die mensen en vele tafels, maar dat draagt in dit geval bij aan de charme.

Sticks 'n' Sushi heeft ook vestigingen in Engeland en de laatste aanwinst is er een op King's Road, Londen. Dat brengt voor mij herinneringen aan de tijd dat wij als kersvers gezinnetje met baby van 6 maanden naar Londen verhuisden voor werk. Terwijl we wachtten op een permanent huis bivakkeerden we in een appartementje om de hoek van King's Road. Ik vond het altijd een waanzinnig leuke straat met gave winkels en restaurantjes en barretjes.

En nu: Danish design meets King's Road!
Niemand minder dan Norm Architects kregen de opdracht het nieuwe restaurant in te richten. Norm Architects staat bekend om zijn minimalistische en rust uitstralende interieurs. Dat past ook goed bij sushi en de Japanse stijl. Ik ben benieuwd of het zo 'rustig' blijft als Sticks 'n' Sushi eenmaal gaat lopen op King's Road!

Het restaurant is een prachtige mix van transparantie, lichtheid en industriële elementen. Er zijn veel soorten textiel gebruikt: zwaar waar het intiem mag zijn en licht waar transparantie beter is. Natuurlijk is hout alom aanwezig. Het Deense designerfgoed is goed vertegenwoordigd, o.a. met stoelen van Carl Hansen.
Het restaurant heeft drie verdiepingen die qua sfeer overlopen van donker (kelder) naar licht. Je loopt als het ware omhoog naar het licht. Een mooie designgedachte!

'Now without further ado': de foto's! En omdat Londen nou eenmaal niet naast de deur ligt lekker veel, zodat je je nieuwsgierigheid al enigszins onder controle kunt houden.
En zet Sticks 'n' Sushi King's Road op je lijstje om het werk van Norm Architects live te bewonderen met een heerlijk bordje sushi!




De vloeiende bank nodigt uit tot een kort bezoekje en je kunt er wachten op een tafel.

De bar op de begane grond

Zithoek op de begane grond: hier kun je borrelen of op je tafel wachten

De lichte en transparante 1e verdieping met veel eikenhout en zachte kleuren


Scandinavisch kleurenpalet

Textiel in aardetinten

Een heerlijk huiselijk aandoende lange tafel op de 1e verdieping

Lantaarnachtige verlichting
Ambachtelijke details

Het industriële trappenhuis




113-115 King's Road
London, SW3 4NT
Phone +44 20 3141 818


English
Sticks 'n' Sushi is a famous Danish chain of sushi restaurants. A fine example is located in the top of the Tivoli Hotel in Copenhagen and is always a joyful and crowded hotspot.
Sticks 'n' Sushi also has branches in London and the latest one recently opened on King's Road. The interior was designed by Norm Architects which is a firm guarantee for a minimalist and very harmonious atmosphere. The King's Road branch has three floors that change from dark to light when you climb the black industrial stairs. 
Danish design heritage plays a major role in the interior, with chairs by Carl Hansen and the use of lots of natural oak. Fabrics are heavy where needed and light where transparancy is better. 
Make sure to visit Sticks 'n' Sushi King's Road to admire Norm Architect's work!


Foto's: Norm Architects

Geen opmerkingen:

Een reactie posten