Nordic Blends online store

3 september 2012

Eten in Kopenhagen: Restaurant Paustian

Meestal heb je niet veel zin om naar een goed restaurantje te zoeken als je net bent aangekomen op je vakantiebestemming. Maar je wil wel lekker eten. Daarom had ik van tevoren geboekt bij Restaurant Paustian, het restaurant bij de gelijknamige designwinkel in Kopenhagen.
Het plan was om de winkel te bezoeken en daarna door te gaan naar het restaurant, maar dat is niet gelukt omdat we in het centrum van Kopenhagen al tijd tekort kwamen.

De designwinkel Paustian en het restaurant liggen zo'n 2 km ten noordoosten van het centrum van Kopenhagen. Je rijdt een industriegebied op na een paar hoeken om te zijn geslagen, ligt daar de winkel. Het restaurant ligt eraan vast.
Het restaurant was net weer open na de zomersluiting.Het restaurant ademt een prachtige rustige designsfeer uit. Omdat er op dat moment niet zo heel veel gasten waren, kreeg het iets chics, maar ik stel me voor dat het gemoedelijker wordt als het vol zit. Paustian heeft een hoog industrieel plafond en is ingericht met hout, staal, licht taupe en wit. Porselein van Royal Copenhagen, glaswerk van Holmegaard.
Paustian heeft een fantastische chef, het eten was verrukkelijk. De verse aardappeltjes die je in Scandinavië krijgt in plaats van de friet in Nederland zijn een verademing. Die missen we wel eens als we weer thuis zijn.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten