Nordic Blends online store

17 juli 2018

Luxe in een klein appartement

Hoewel de uitgestrekte ruimte in de landen anders doet vermoeden, wonen veel Scandinaviërs in een appartement. En appartementen inrichten kunnen ze als geen ander. Juist kleine ruimtes lijken door de minimalistische, Scandinavische inrichting groter.
Hoe je met slimme keuzes van enkele luxe materialen, kleuren en meubels een klein appartement naar een hoger plan kunt tillen, zie je hier.

De woonkamer is eclectisch ingericht, met rijke tinten (donkergroen, nude, beige) en zwart. De fluwelen bank en poef en het Oosterse kastje geven een luxe sfeer.
Het appartement is gezegend met een prachtige, eiken visgraatvloer. Heb je die niet, dan kun je deze laten leggen. Er zijn tegenwoordig ook hele mooie visgraatvloeren in vinyl die een stuk goedkoper zijn dan eiken en (bijna) niet van echt te onderscheiden.
In de krappe eetkamer staan eetkamerstoelen Beetle van Gubi. Geen budgetkeuze, maar wat een geweldig effect. Ook de diepe terrakleur geeft veel warmte.In de witte keuken kozen de bewoners voor marmeren werkbladen in combinatie met simpele maar tijdloze witte metrotegels. Klassieke materialen zijn altijd een goede keuze. De radiator is mooi weggewerkt.
Een uitnodigend bed in de slaapkamer met hotelsfeer. Ook hier rijke, diepe kleuren en donkere kamerhoge gordijnen. De lamp is de Eos verenlamp van Vita Copenhagen.
De ladenkast is eenvoudig maar past perfect in het geheel door de strakke lijnen (Malm van Ikea).

Het appartement is een typische stadswoning in hartje Stockholm met uitzicht op een grote, gezamenlijke buitenruimte. Op het balkon staan zwarte stoeltjes, die goed passen bij de rest van het interieur.Het appartement is nu te koop via Historiska Hem.

English
Creating luxury in a small apartment can be done by chosing the right materials, colours and furniture. This tiny Stockholm apartment is a great example.
In the living room the furniture and textiles have rich shades like dark green. nude and beige, complemented with black. The velvet sofa and stool add extra allure.
In the dining room you can take a seat on a Beetle Chair by Gubi. Not a budget choice but what a stunning effect.
The small kitchen owes its grand feeling to the marble tops and the classic and timeless white metro tiles. Classic materials are always a good choice.
In the bedroom we can see more rich colours and fabrics that make the room feel like a hotel room.  
Last but least the black outdoor furniture on the balcony adds to the rich atmosphere in this small but luxurious Stockholm apartment.


Foto's: Historiska HemGeen opmerkingen:

Een reactie posten