Nordic Blends online store

1 juni 2016

3 days of design #1: lassen met Lassen

Van 26-28 mei 2016 was Kopenhagen één grote designstad waarin Deense topmerken hun deuren openden voor de pers, retailers en consumenten.
Ik toog dus met echtgenoot (voor 'moral support' zoals hij het zelf noemt) naar Kopenhagen voor 3 dagen business & pleasure.


Live demonstratie
Dag 1 startten wij bij By Lassen met een live-optreden van Søren Lassen, kleinzoon van architect en designer Mogens Lassen (1901-1987). Søren stond in 2008 met achterkleindochter Nadia achter de start van By Lassen, om ontwerpen van de broers Mogens en Flemming Lassen opnieuw te produceren en op de markt te brengen.
Hij demonstreerde hoe de kaarsenhouders op de basis van een Kubus 8 worden gelast. En ik mocht helpen...lassen.De Kubus kandelaars worden in Denemarken geproduceerd, op dezelfde manier als Mogens Lassen het bedacht in 1962. "Deens design moet in Denemarken gemaakt worden," is de stellige overtuiging van Søren Lassen. De houders worden met vloeibaar zilver op de basis gelast.
Natuurlijk is de productie deels geautomatiseerd, maar de afwerking blijft handwerk. Dat zie je ook terug in de perfecte verbindingen van een echte By Lassen Kubus: je ziet geen enkele lasnaad of verbinding zitten. Echt vakmanschap.
Wist je dat er rond de Kersttijd 1000-1500 Kubus kandelaars per dag de fabriek uit rollen?


Mini-expositie met originals
Speciaal voor '3 days of design' was ruimte vrijgemaakt in de kelder voor een mini-expositie met o.a. een originele Kubus 8 kandelaar, de eerste Saxe stoel en samples van het originele behang Flow en Liinus.
Voor de die-hard fans zie je hier ook de timeline van By Lassen, die start met de geboorte van Mogens Lassen in 1901 en vast en zeker nog veel updates zal krijgen.

 


 Bij elk bezoek aan de winkel/showroom van By Lassen in Kopenhagen valt me op hoezeer je je er thuis voelt. De sfeer is puur Scandinavisch, met een verfijnde, tijdloze touch. Stoere en zachte vormen vullen elkaar perfect aan in de collectie.

Adres: Holbergsgade 20, Kopenhagen

Frame in smoked oak
Tijdens '3 days of design' zag ook de de nieuwe finish 'smoked oak' voor de Frame collectie het licht. Daarover lees je meer in een volgende blogpost!


English
During '3 days of design' in Copenhagen (May 26-28, 2016) many leading Danish brands opened their doors to the press, retailers and consumers. 
On our first day we visited By Lassen where we could watch (and participate in) a live demonstration of the making of a Kubus candle holder by 'Mr. Lassen', Søren Lassen, grandson of Mogens Lassen.
Kubus is being produced in Denmark, as Sören Lassen says "Danish design should be made in Denmark". This craftsmanship is essential to the beauty and quality of every item.

In the basement visitors could admire original pieces of the Lassen brothers, like the first Saxe chair, wall papers and Kubus candleholders. Die-hard fans could see the By Lassen timeline, starting in 1901 with the birth of Mogens Lassen. This timeline will definitely see many updates in the coming years.

Visiting By Lassen always feels good and welcoming, The atmosphere in the showroom is light and very Scandinavian, with an elegant and timeless touch. 

Address: Holbergsgade 20, Copenhagen


Photos: Nordic Blends (Collette Peek)Geen opmerkingen:

Een reactie posten