Nordic Blends online store

16 oktober 2015

Nordic Inspiration: van consulaat naar woonhuis in Hellerup


Ze woonden in de buurt en hadden al vaak bewonderend naar het huis uit 1939 gekeken. Tot het in de verkoop kwam en Pernille en Lars de nieuwe eigenaren werden.

De vorige bewoner was het consulaat van Monaco in Hellerup, een sfeerrijke badplaats ten noorden van Kopenhagen. Het huis was ingedeeld in allerlei kleine ruimtes en geel, bordeauxrood, oranje en bruin voerden de boventoon.
Pernille en Lars braken 3 ruimtes beneden open tot een grote woonkamer annex keuken en ook boven ging een muur naar beneden. Een ongeëvenaarde hoeveelheid witte verf maakte er tenslotte een lichte en eigentijdse woning van voor hun, hun 3 kinderen en de hond. Ondanks de nieuwe indeling en kleur straalt het huis nog altijd de geschiedenis uit die het heeft.
Op de dag dat ze in het huis trokken, kregen ze een cadeau van de vorige eigenaar: een gesigneerde foto van Grace Kelly die er ooit te gast was geweest. Een lief gebaar, vindt Pernille.

Pernille heeft het huis ingericht met veel persoonijke dingen. Ze is dol op lampen en planten en besteedt veel tijd aan het uitzoeken van de mooiste exemplaren voor haar huis.

Ideas to steal:
- witte verf maakt je huis lichter en ruimtelijker, zwarte accenten zorgen voor een krachtig accent
- bijzondere lampen en planten geven veel sfeer en gezelligheidEnglish
Pernille and Lars live in the former Monaco's Consulate General in the town of Hellerup, north of Copenhagen. 
When they bought the house, it was divided in many small rooms. Yellow, burgundy and orange walls and dark wood gave it a rather dated look. They tore down 2 walls downstairs and another one upstairs, and followed with an unprecedented amount of white paint.

Pernille loves lamps and plants and spends lots of time finding the right ones for her home. They give the place that extra cozy feeling she loves so much.


Foto's: Tia Borgsmidt via BoligLivGeen opmerkingen:

Een reactie posten