Nordic Blends online store

7 augustus 2013

Amazing VitraHaus

Iedere designliefhebber kent Vitra. Het Zwitserse bedrijf dat nu grote designklassiekers van o.a. Charles en Ray Eames, Verner Panton en Jean Prouvé in productie heeft, met de Plastic Chair van Eames als bestseller.

Toen wij deze zomervakantie naar het zuiden togen en voor onze twee pubers het gigantische Europapark aandeden met zijn 9 achtbanen, kwam ik erachter dat daar vlakbij de Vitra-campus ligt.
De Vitra-campus-website liet een aantal exposities zien en je kunt er workshops volgen, maar daar hadden we geen tijd voor. Zonder al te hoge verwachtingen, maar wel met de gedachte dat je er geweest moet zijn, reden wij 's ochtends om 10 uur de Vitra-campus op. Je kunt er een hele dag vertoeven als je echt alles wil zien, maar op aanraden van een medewerkster kozen we voor het VitraHaus.


In het VitraHaus komen de collecties van Vitra tot leven. En hoe! Dit is een van de mooiste en grootste showrooms die ik ooit gezien heb.
Niks saaie opstelling van wat meubels maar prachtig ingerichte ruimtes. Van kantoor tot woonkamer, van keuken tot speelkamer. Zelfs onze kids waren onder de indruk.
Voeg daarbij een werkelijk adembenemend uitzicht op de heuvels van Zuid-Duitsland en je wilt de verhuiswagen zo laten voorrijden.

Ik laat de foto's verder voor zich spreken...
Maar ga kijken als je in de buurt bent, rijd er desnoods voor om!

Op slag verliefd. En dat uitzicht!
Love at first sight. And: that view!

Hoewel VitraHaus natuurlijk de perfecte show case is voor de eigen collecties, zijn de architecten zo elegant geweest om ook andere designklassiekers een natuurlijke plek te geven. Zo kwamen we o.a. deze grijze Bowl van By Lassen tegen en de Adnet spiegel van Gubi.

De website van Vitra ziet er nu ik hem weer bezoek anders uit, blijkbaar is hij onlangs vernieuwd.
In elk geval vind je nu gemakkelijk informatie over de Campus en de producten.

Voor het Vitra Design Museum gaan we nog een keer terug, maar de Museum Shop konden we niet weerstaan (ook online, maar de stenen shop heeft ook allerlei leuke niet-Vitra-items). Met een kussen van Verner Panton en nog wat andere goodies in de tas zijn we koffie gaan drinken met heerlijke taart in het Vitra Café.

VitraHaus
Charles-Eames-Str. 2
79576 Weil am Rhein
Duitsland

Ik heb nog een leuke hoteltip in de buurt, daar bericht ik binnenkort over!

Last Summer we passed the VitraHaus in the Southern part of Germany. We didn't have much time so we decided to visit the VitraHaus only. We weren't expecting anything spectacular but my, what an amazing place this is!
VitraHaus is the flagshipstore which houses the entire Vitra collection (Charles and Ray Eames, Verner Panton, Jean Prouvé and others), mouthwateringly styled and mixed with other design classics. Stunning spaces from office to living room, with amazing views to make everything next to perfect. I was ready to move in!
So if you are in the area, do go and visit the Vitra Campus. You can spend an entire day if you wish. It also has the Vitra Design Museum and an attractive Museum Shop.

Foto's: Nordic Blends (Collette Peek)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten