Nordic Blends online store

4 april 2012

Peper- en zoutmolens Bottle Grinder

Nog een geslaagd design van Norm Architects voor Menu: de Bottle Grinders.

De Bottle Grinder peper- en zoutmolens werden door het Deense Menu geïntroduceerd in het voorjaar van 2011. De Deense vakbeurs Formland nomineerde ze meteen voor de Formland Award.
De eerste, hoge, versie van deze peper- en zoutmolen werd een groot succes, en terecht vind ik. Wij hebben ze thuis in gebruik en zijn er erg blij mee.

De Bottle Grinder is een molen op zijn kop. Het keramische maalmechanisme zit bovenin. Om te doseren draai je de molen ondersteboven. Voordeel: nooit kruimels op je aanrecht of tafel! Geniaal.
Ook vullen gaat heel eenvoudig: je opent de molen via de naad in het molen en vult hem. Simpeler kan niet.
De Bottle Grinders malen alles voor je, niet alleen zout en peper, maar ook grove kruiden.
De molen is gemaakt van zacht kunststof dat lekker in de hand ligt. Hij is eenvoudig schoon te houden.

Behalve dat ze goed werken zijn de molens ondanks, of misschien juist dankzij, hun simpele design een lust voor het oog.

Menu startte met vier grijs- en blauwtinten: Ash, Carbon, Cloud en Storm. Dit voorjaar komen daar twee groene tinten bij in de kleine versie. Hiermee kun je bijvoorbeeld voor jezelf de peper en het zout onderscheiden van andere kruiden.


Je kunt de Bottle Grinders kopen bij Nordic Blends. Wij hebben ze in setjes van 2, zowel de grote molens als de kleine molens. Die zijn namelijk extra aantrekkelijk geprijsd. Wacht niet te lang, de actieprijs van Menu is beperkt geldig.
De Bottle Grinders zitten in een mooie strakke doos van Menu, en zijn dus ook perfect om cadeau te geven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten