Nordic Blends online store

24 maart 2012

Deense politieserie The Killing

De webshop van nrc en nrcnext, 'nrc lux', heeft veel Scandinavische tv-series op DVD in de aanbieding.
We hebben er inmiddels diverse in de kast liggen en we zijn nog niet teleurgesteld!
Momenteel zitten we middenin de politieserie 'The Killing' (seizoen 1) die maar liefst 20 afleveringen heeft. Om de paar avonden kijken we er eentje (soms 2).
Het draait om de mysterieuze moord op de slimme gymnasiumleerlinge Nanna Birk Larsen, die na een schoolfeest niet meer gezien is en tijdens een intensieve zoektocht van de politie dood gevonden wordt in een auto in het water. Ze is mishandeld en vermoord.Het is rechercheur Sarah Lunds laatste werkdag. Ze staat op het punt met haar zoon en Zweedse vriend te verhuizen naar Zweden. Maar de zaak laat haar niet los en ze stelt haar verhuizing telkens uit.
Sarah is telkens het verst in het onderzoek. Haar vervanger Jan Meyer is wat minder intuïtief en wil Lund eigenlijk wel graag zien vertrekken om zelf de touwtjes in handen te kunnen nemen. Toch moet hij met haar blijven samenwerken en met lichte tegenzin doet hij toch zijn best om met haar de zaak op te lossen.
Het onderzoek gaat alle kanten op, tot in de lokale politiek, en diverse scenario's en verdachten passeren de revue.

Een aanrader!

Saillant detail: Sarah Lund draagt tijdens het hele onderzoek een Noorse trui (ze heeft een witte en een donkerbruine versie). Deze trui is een icoon uit de serie geworden. Hij komt uit de collectie van Gudrun & Gudrun en is daar nog steeds te koop.

De DVD-box The Killing seizoen 1 kun je bestellen bij nrc lux.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten