Nordic Blends online store

1 oktober 2018

'Simply Scandinavian' in het Textielmuseum


Je kunt er nog t/m 11 november heen: de tentoonstelling 'Simply Scandinavian | Nordic Design 1945-2018' in het Textielmuseum in Tilburg.
De tentoonstelling is bij elkaar gebracht door het bekende Nederlandse duo Scholten en Baijings, die je vast ook kent van hun werk voor Hay. Door de focus op textiel heeft Simply Scandinavian een hele eigen invalshoek, die ook voor de doorgewinterde Scandinaviëfan nog veel inspiratie biedt.

Via een lichte ruimte met veel witte en grijze stoffen kom je langzaamaan terecht in de kleurenexplosies van de jaren '60 en '70. Hoewel deze felle kleuren niet echt heel populair zijn in de huidige interieurtrends, vond ik het daar pas echt leuk worden. De creativiteit en de levenslust uit die tijd spat ervan af.
De inspiratie voor je eigen interieur haal je waarschijnlijk toch meer uit de rustigere ruimtes.

Voor mijzelf was het extra verrassend om diverse stoffen terug te zien van Ljungbergs Textiltryck (foto 1, 5, 7 en 8), een Zweedse fabrikant die gespecialiseerd is in het bedrukken van stoffen. Voordat ik met Nordic Blends begon, ben ik enige jaren hun agent geweest in Nederland. Het was destijds niet eenvoudig de vaak drukke patronen aan de man te brengen, maar dat ze wel degelijk tot het textielerfgoed van Zweden behoren, deed me goed.

Ik kan Simply Scandinavian van harte aanbevelen. En als je er dan toch bent, vergeet dan ook niet het Textiellab en de mooie museumshop te bezoeken.

Je vindt hier alle info.






Verner Panton's Visiona


 

English
If you are interested in Scandinavian textile design, do try and visit the Textielmuseum in Tilburg before November 11, 2018. This exposition, curated by the Dutch designer duo Scholten & Baijings (who also designed for Hay), shows an inspiring overview of postwar textiles from the Scandinavian countries. From sober whites and greys to explosions of colour and pattern, it's all there. 
You can find all info in English here.


Foto's Collette Peek (Nordic Blends)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten