Nordic Blends online store

9 augustus 2017

Hotel Nääs Fabriker in Tollered (bij Göteborg)

Nääs Fabriker in Tollered (Zweden, 30 minuten buiten Göteborg) hoort bij de mooiste hotels waar we afgelopen vakantie zijn geweest. Vooral de oude industriële gebouwen waarin het zit en de prachtige ligging aan het meer Sävelången zijn fantastisch.

Nääs Fabriker is het resultaat van een herbestemming van de oude fabrieksgebouwen van een katoenfabriek. Het is een verzamelplek geworden met een hotel, kantoren van 'bedrijven in de creatieve sector', mooie designwinkels en restaurants. Op diverse gebouwen staan nog bordjes wat er vroeger in zat en daarmee gaat de geschiedenis van het gebouw leven als je even een wandelingetje maakt over het terrein.
In het grootste gebouw zit het hotel en een aantal hele mooie (design)winkels. Niet van die kleine hotelwinkeltjes maar serieuze winkels op stadsformaat. Neem er dus de tijd voor!
In een van de bijgebouwen zit het ontbijtrestaurant (fantastisch verzorgd) en in een ander gebouw weer een gezellig koffietentje, Nääs Fabriker Kafé.


Het meer
De ligging aan het meer Sävelången maakt de plek pas echt uniek. Er zijn twee boothuizen, steigertjes, een zonneterras en een pool house met bubbelbad en sauna's. Wij hadden het geluk dat het mooie, heldere avonden waren en werden dus getrakteerd op prachtige avondluchten.
Er zijn ook peddle boards die je kunt huren van het hotel dus ga lekker het meer op als je daar zin in hebt. 
Onze kamer
Het hotel heeft verschillende soorten kamers. Wij sliepen in een Deluxe room, dat was een hele aangename verrassing toen ik daar binnenliep! Dit hotel was nl. een vondst van mijn man...
Bijzondere plekjesBrique
In het hoofdgebouw zitten enkele hele mooie Zweedse winkels waarvan Brique mijn favoriet was: een warme designwinkel met veel potten met planten (o.a. olijf, 'chocoladebloemen' en klavertjes) en vol mooie spullen van Muuto, Hay, Ferm Living, House Doctor en nog heel veel andere merken. 


Lees hier meer over Nääs Fabriker. Als je ooit een luxe/romantisch/vintage weekendje Göteborg wil doen en 's avonds wil uitkijken op een zonsondergang boven een meer, is Nääs dé plek.


English
Nääs Fabriker was the most impressive hotel during our recent summer holdiday in Scandinavia. It's located in an old cotton mill 30 minutes outside Göteborg. The place oozes history but the interior and the rooms are very modern and stylish. 
Part of the charm is definitely due to the location on lake Sävelången. On a clear evening you will have the most amazing colours in the sky. 
The hotel has stylish shops. Good big ones, no small souvenir shops. Interior design shop Brique was the best one. There is also a café, boat houses and a pool house with hot tub and saunas.
If you are looking for a luxury/romantic/vintage setting in the Göteborg area, look no further.


Foto's: Nordic Blends (Collette Peek)Geen opmerkingen:

Een reactie posten