Nordic Blends online store

8 augustus 2013

Hotel Schlafstadt nabij de Vitra Campus

Deze zomer waren we eens niet op vakantie in Scandinavië, maar ik vind het toch leuk jullie te vertellen over de highlights op designgebied van onze reis. De wereld is tenslotte groter dan Scandinavië!
In de vorige posting over het VitraHaus beloofde ik een tip voor een hotel in de buurt. Dat is Hotel Schlafstadt ('Slaapstad').Schlafstadt ligt eigenlijk in the middle of nowhere. Maar dat geeft niks want je parkeert lekker voor de deur en de volgende ochtend rijd je in 5 minuten naar de Vitra Campus.
Het gebouw is een betonnen 'blokkendoos' waarin naast het hotel ook een restaurant zit (Sichtwerk), een fris café (Tagtraum) en een muziek- en theaterzaal.
De plek wordt bemand door jonge mensen en de sfeer is industrieel en relaxed.

De kamers zijn bijzonder ingericht. Wij hadden 'zimmer 9 neapelgold'. Elke kamer heeft een eigen kleurthema (zie 'Zimmer' op de website), een balkon en natuurlijk een Verner Panton stoel in een passende kleur. Dat kan ook niet anders als je zo dicht op het Vitra Kingdom zit.
Bij de kamers ligt een loungehoek met een bank met veel kleurige kussens, een Nespresso-apparaat en balkon en er is een kleine fitness-ruimte.

Ik heb even gespiekt; de gekleurde fluwelen kussens (ook de gouden op het bed) kwamen van Zara Home. Kopiëren kan, dus! Op de grijze muur links decoratie 'Algue' van Vitra.

Na aankomst hebben we een cocktail gedronken op het terras van Sichtwerk en daarna lekker gegeten. Sichtwerk heeft heerlijke, grote en betaalbare maaltijdsalades en sympathieke bediening. Je kunt de menukaart bekijken op hun site.

Restaurant-bar-lounge Sichtwerk


Het ontbijt is in Café Tagtraum, dat ook in hetzelfde gebouw zit. Een vrolijk café met apart beschilderde muren, witte stoeltjes en organisch gevormde houten tafels. Schlafstadt heeft maar 12 kamers dus het ontbijt was een oase van rust. Dat maak je wel eens anders mee. Een ontzettend vriendelijke dame maakte warme chocomel voor onze dochter en kwam ons verse roereieren brengen.Wij vonden dit het leukste hotel van onze reis.
Een kleine waarschuwing voor lichte slapers: het hotel ligt vlakbij een goederenspoorlijn die nogal wat herrie maakt. Helaas ook 's nachts. Ik zeg het maar eerlijk... Voor één nacht was het voor ons in elk geval geen onoverkomelijk probleem. De sfeer van het hotel en het lekkere eten maakten het helemaal goed.

When you visit the Vitra Campus and need a hotel in the area, you can try Hotel Schlafstadt. It takes 5 minutes by car to get from the hotel to Vitra.
Schlafstadt is industrial, relaxed and young. It has only 12 rooms, all with their own colour scheme and a Verner Panton Chair (a must have, when you're this close to the Vitra Kingdom). 
You can have a drink and a wonderful large salad in Sichtwerk, the restaurant-bar-lounge downstairs. Breakfast is in Tagtraum, a wonderfully decorated café, also on the ground floor.
Only one small warning: there is a railway close to the hotel that can be quite noisy, also at night. If you're a light sleeper it could be a problem. For us, the atmosphere of the hotel, the friendly people and the good food made up for it.

Foto's: Nordic Blends (Collette Peek)

1 opmerking:

 1. hello
  I found the photos of hotel schlafstadt and cafe tagtraum at your blog.
  Thanks for loving the place. It would be nice if you could mention my companys name or make a link...
  http://www.gabyroter-raumkunst.de
  thank you, all the best, gaby roter

  BeantwoordenVerwijderen